27 жовтня 2022 року у межах робочої поїздки до Тернопільської області Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Тернопільську початкову школу “Ерудит”, де ознайомився із матеріально-технічною базою закладу, методиками впровадження «Нової української школи», а також оглянув укриття, яке було облаштовано у серпні цього року. У школі функціонує 12 класів початкової освіти, де навчаються 368 учнів. З колективом закладу Міністр обговорив основні виклики освітнього процесу та кадрові питання.

Міністр разом з начальником Тернопільської ОВА Володимиром Трушем та мером міста Сергієм Надалом провели нараду із представниками ДСНС, Нацполіції, керівниками територіальних громад та органів управління освітою з питань роботи системи освіти області під час воєнного стану.

Нині в області освітні послуги надають 1294 заклади освіти різних форм власності і підпорядкування. З них – 796 працюють в очному режимі, 374 у змішаній формі та 124 заклади функціонують дистанційно.

«Керівництво області та територіальні громади здійснили заходи щодо організації укриттів для учасників освітнього процесу – здобувачів освіти та персоналу у 1186 об’єктах фонду захисних споруд закладів освіти області, що становить 92%», – зазначив Сергій Шкарлет. З метою створення безпечних умов навчання з обласного бюджету та бюджетів територіальних громад використано понад 81 млн грн.

 Розглянули питання щодо забезпечення охорони закладів освіти області:

  • 696 закладів освіти охороняються тривожними сигналізаціями з виведенням сигналу на пульти охорони;
  • 802 закладів освіти мають встановлені системи відеоспостереження;
  • залучено 374 суб’єкти охоронної діяльності.

Станом на сьогодні 100% установ освіти області готові до роботи в осінньо-зимовий період 2022/2023 навчального року.

Сергій Шкарлет подякував керівництву області, територіальним громадам та освітянам за гідну організацію освітнього процесу у складних для України умовах.

За його словами, тернополяни швидко і злагоджено відреагували на виклики воєнного стану.

Copyright © 2015-2021 «Портал створено в рамках проекту «Партисипативнадемократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», якийвпроваджується Асоціацією міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих регіональних владза фінансової підтримки МЗС Норвегії»

Написати нам

    * обов’язкові для заповнення поля